Image Description

Sustav za upravljanje informatičkom imovinom (Asset Management) neprestano nadzire mrežu te pronalazi sve uređaje koji su spojeni na nju

Znate li da su kolegice iz odjela ljudskih resursa dobile novi printer? Sjećate li se kada ste zadnji put ažurirali računovodstveni program Marte iz financija? Jeste li sigurni da cyber prijetnje ne mogu ući u sustav preko uređaja za plastifikaciju papira?

Velike tvrtke imaju brojne zaposlenike koji koriste različite uređaje. Zbog drugih obaveza, IT stručnjaci ponekad ne stignuti provjeriti sigurnost svakog novog uređaja ili na vrijeme ažurirati određene programe.

Kako uštedjeti vrijeme IT profesionalcima, a zaštititi sve uređaje od cyber napada?

REDOVIT NADZOR MREŽE I POPIS INFORMATIČKE IMOVINE

 
Asset Management olakšava posao IT profesionalcima. Neprestano nadzire mrežu te pronalazi uređaje spojene na nju.

Informacije o tome koji su uređaji povezani s mrežom te kako su konfigurirani pomaže informatičkim stručnjacima da zaštite poslovne resurse tvrtke. Kada imaju potpuni popis informacijske imovine, IT-evci lako mogu provjeriti sadrže li ranjivosti i trebaju li uopće biti na mreži.

Što je zapravo informatička imovina (asset)? Server, ruter, firewall, printer, računalo ili neki drugi uređaj koji je spojen na mrežu tvrtke i ima jedinstvenu IP adresu.

ZAŠTO JE BITNO IMATI ASSET MANAGEMENT?

 
Ako ne znate koji su sve sustavi spojeni na mrežu tvrtke, ne možete ih niti adekvatno zaštititi. Detaljan popis cjelokupne informatičke imovine osnova je za provjeru ranjivosti.

Na taj način otkrivaju se sustavi i aplikacije, koje je potrebno ažurirati ili im promijeniti postavke kako više ne bi predstavljali rizik za sigurnost tvrtke.

Prednosti Asset Managementa:

  • neprestano nadziranje mreže
  • otkrivanje svih uređaja koji su spojeni na mrežu
  • pružanje osnova za provjeru ranjivosti
  • mogućnost za otkrivanje i otklanjanje ranjivosti informatičke imovine
  • povećavanje sigurnosti sustava na mreži

INTEGRACIJA S OSTALIM SIGURNOSNIM TEHNOLOGIJAMA

 
Kako biste u potpunosti zaštitili svoju organizaciju ne trebate kombinirati, kupovati i implementirati različita rješenja.

Unutar Span Managed Security usluge, sustav za upravljanje informatičkom imovinom integrira se s rješenjima za Vulnerability Management, SIEM i Behavioural Monitoring što omogućava jednostavno uvođenje u rad i lako korištenje.

Želite postići potpunu sigurnost sve informatičke imovine tvrtke, bez komplicirane instalacije više različitih proizvoda?

Uz Span Managed Security zaštitite sve sustave koji su spojeni na vašu mrežu.

webinar-ikona

KAKO STVORITI SIGURNO
IT OKRUŽENJE?


Newsletter
YouTube
LinkedIn