Image Description

Vulnerability Management skenira sve uređaje koji se nalaze na mreži te identificira ranjivosti ili „rupe“ u sustavu

Pogreške u konfiguraciji, nedostaci u sustavu, neautorizirane instalacije softvera, nezaštićeni uređaji, neažurirani operativni sustavi – samo su neke od uobičajenih ranjivosti koje se mogu pronaći u gotovo svakoj IT okolini.

U većim tvrtkama s razvijenijim informatičkim okruženjem, nadzor sustava za upravljanje ranjivosti predstavlja pravi izazovi za IT stručnjake. Često nemaju dovoljno vremena potpuno se posvetiti provjeri ranjivosti ili pak, ne povezuju ranjivosti s potencijalnim cyber prijetnjama.

Kako na vrijeme uočiti ranjivosti i zaštititi poslovanje tvrtke?

BRZO DETEKTIRANJE KRITIČNIH PROPUSTA

 
Rješenja za Vulnerability Management skeniraju sve uređaje koji se nalaze na mreži (radne stanice, poslužitelji, mrežna oprema, mobiteli, printeri…). Provjeravaju sadrže li ti uređaji u sebi ranjivosti koje bi mogli iskoristiti cyber kriminalci za napad.

Usluga upravljanja ranjivostima omogućuje tvrtkama da u roku od 2 do 3 sata saznaju koji su im najkritičniji propusti na sustavu te ih zakrpaju implementacijom softverske zakrpe ili pak, promjenom konfiguracije.

ŠTO TVRTKE DOBIVAJU VULNERABILITY MANAGEMENTOM?

 
Mnoge tvrtke imaju na stotine poslužitelja i aplikacija, a nove ranjivosti za različite operativne sustave i programe javljaju se svakodnevno. To uvelike otežava posao IT profesionalcima kojima je gotovo  nemoguće ručno pronaći sve ranjivosti na svim sustavima.

Vulnerability Management pruža tvrtkama konstantan uvid u propuste koje je jako teško detektirati.

Ako skenirani uređaji u sebi sadrže ranjivosti koje bi neki od cyber kriminalaca mogao iskoristiti za napad, sustav generira uzbunu ili izvještaj. Rješavanje propusta u sustavu uvelike smanjuje rizik od cyber napada i povećava razinu sigurnosti tvrtke.

Prednosti upravljanja ranjivostima:

  • kontinuirani uvid u postojanje kritičnih rupa i propusta
  • pregled stanja ažurnosti svih sustava na mreži
  • skeniranje svih uređaja na zahtjev korisnika
  • generiranje izvještaja i notifikacija o otkrivenim propustima
  • smanjenje rizika za cyber napade

UZ VULNERABILITY MANAGEMENT DO USKLAĐENOSTI S DIRKETIVAMA

 
Upravljanje ranjivostima olakšava usklađivanje poslovanja s direktivama poput NIS-a koji sadrži smjernice vezane uz cyber sigurnost. Provjera ranjivosti smanjuje rizik od kompromitacije te narušavanja integriteta i dostupnosti sustava.

STRUČNJACI OTKRIVAJU I RIJEŠAVAJU RANJIVOSTI VAŠEG SUSTAVA

 
Želite upravljati ranjivostima, ali vaši IT stručnjaci nemaju dovoljno vremena posvetiti se adekvatnom otkrivanju i rješavanju propusta?

Prepustite kompletnu brigu o pokretanju skeniranja svih uređaja i analizi izvještaja cyber security profesionalcima.

Uz Span Managed Security uslugu naši stručnjaci detektirat će propuste, prioritizirati ih te ukloniti!

webinar-ikona

KAKO STVORITI SIGURNO
IT OKRUŽENJE?