Image Description

Managed Desktop Dashboard pruža interaktivan prikaz svih informacija važnih za učinkovito upravljanje računalima tvrtke

Odgovorni ste za nekoliko stotina računala u tvrtki? Želite u svakom trenutku znati koji su operativni sustavi, softveri ili preglednici instalirani na kojim računalima? Potrebni su vam svi ti podaci na jednom mjestu?

Managed Desktop Dashboard (MDD) sakuplja i agregira informacije iz različitih izvora podataka te pruža interaktivan uvid u trenutačno stanje svih računala.

POMAŽE IT STRUČNJACIMA

Sve važne informacije nalaze se na jednom mjestu, što olakšava posao informatičkim stručnjacima.

Dosad su informacije o nadogradnji antivirusnih programa, instalaciji operativnih sustava ili konfiguraciji računala morali tražiti u nekoliko sustava, kao što su: System Center Configuration Manager (SCCM), Active Directory (AD), System Center Operations Manager (SCOM), različiti Third Party APIs…

KAKVE SE INFORMACIJE NALAZE U MDD-u?

IT profesionalci više ne trebaju pretraživati različite izvore, već na jednom mjestu mogu vidjeti podatke o:

 • ukupnom broju upravljanih (managed) računala u tvrtki
 • ukupnom broju računala koja još nisu upravljana (legacy)
 • razdiobi računala po različitim organizacijskim jedinicama ili odjelima unutar tvrtke
 • zastupljenosti pojedine marke računala
 • raspodjeli računala po operativnim sustavima
 • nadogradnji softvera ili antivirusnih programa
 • zastupljenosti različitih internetskih preglednika
 • statusu ključnih servisa
 • aktivnim i neaktivnim računalima
 • instalacijama MS Office paketa
 •  …

INTERAKTIVNI PODACI – DRILL DOWN

Posebnost Managed Desktop Dashboard je interaktivnost podataka, tzv. drill down. Klikom na određenu kategoriju podataka prikazuju se detaljnije informacije koje se nalaze iza te skupine podataka.

Drill down metodom, korisnik klikom na ukupan broj računala unutar neke kategorije može doći do podataka o konkretnom računalu i saznati koji su operativni sustavi, softver ili preglednici instalirani na njemu.

Primjerice, IT menadžer može vidjeti da se unutar organizacije ili neke organizacijske jedinice nalazi 560 računala, od kojih njih 450 imaju instaliran Office Professional Plus 2013 i koja su to točno računala. Zatim, odabirom nekog od tih računala može dobiti i sve ostale informacije koje su prikupljene o tom računalu.

KORISNIK U PRVOM PLANU

Zahvaljujući različitim bazama podataka, informatički stručnjaci imaju gomilu informacija o svim računalima u svojoj kompaniji, ali ti podaci često nisu u sumiranom, agregiranom obliku.

MDD uzima podatke iz nekoliko izvora te stvara jednostavan, intuitivan i interaktivan prikaz podataka. Svi podaci iz MDD-a mogu se exportirati u neki od poznatih alata i koristiti za daljnju analitiku.

MDD U MULTINACIONALNIM KOMPANIJAMA

S obzirom na jednostavan pregled stanja svih računala, drill down mogućnosti te user-friendly sučelje, Managed Desktop Dashboard pokazao se iznimno korisnim za upravljanje računalima u velikim multinacionalnim tvrtkama, kao što je McDonalds Corporation.

IT stručnjacima koji upravljaju s nekoliko stotine računala MDD uvelike olakšava posao – prikuplja i prikazuje sve važne informacije na jednom mjestu.

Managed-Desktop-Dashboard-teaser

BRINETE SE ZA NEKOLIKO STOTINA RAČUNALA U TVRTKI?

Saznajte kako vam Managed Desktop Dashboard može olakšati posao!