Zaštitite svoju organizaciju od cyber prijetnji i napada

Napali su vas cyber kriminalci. Zaposlenici ne mogu pristupiti računalima i poslovanje je stalo. Koliko vas košta svaki sat „nerada“? Neke se organizacije od posljedica napada oporavljaju i do tjedan dana. Možete li si to priuštiti?

NAPADI – SVE NAPREDNIJI I SVE ČEŠĆI

Nekada je opasnost dolazila isključivo od hakera, kojima je pisanje zlonamjernog koda predstavljalo neku vrstu dokazivanja i zabave. Danas to više nije zabava, nego biznis – cyber kriminalci od toga žive i zarađuju mnogo novaca.

Cyber prijetnje i napadi u brojkama*:

  • 11 novih zero-day ranjivosti otkrije se svaki dan
  • 1.1 milijarda privatnih podataka ukradena je ili izgubljena u 2016. godini
  • broj ransomware napada utrostučio se u odnosu na 2015. godinu
  • 1 od 131 email poruka u sebi sadrži malware
  • u prosjeku se dnevno detektiraju 2.4 ranjivosti internetskih preglednika

* Podaci za 2016. godinu. Izvor: Internet Security Threat Report April 2017, Volume 22, Symantec

“MA NEĆE BAŠ NAS, NISMO IM MI ZANIMLJIVI”

Glavni je argument većine organizacija koje nemaju učinkovita rješenja za cyber sigurnost. I što se onda događa? Globalni WannaCry ransomware napad u samo nekoliko dana zarazio je više od 230.000 računala u 150 zemalja. NotPetya je poharala Europom – sustav za nadzor radijacija u Černobilu, kijevski metro i zrakoplovna luka te američka bolnica u Pittsburghu samo su neke od žrtava.

MISLITE DA JE BAŠ VAŠA ORGANIZACIJA SIGURNA?

Kažu da postoje dvije vrste organizacija. One koje su cyber kriminalci već napali i one koje će tek napasti. Mete napada mogu biti svi – od pojedinaca do velikih organizacija. Što kada IT stručnjaci unutar određene organizacije nemaju vremena niti dovoljno osposobljenih ljudi za adekvatnu zaštitu informatičkih sustava?

SPRIJEČITE NAPREDNE PRIJETNJE I CYBER NAPADE

U prosjeku, napadači unutar mreže tvrtke ili organizacije provedu 4 – 6 mjeseci prije nego što ih otkriju. Uz Span Managed Security Service napad možete spriječiti u potpunosti ili ga detektirati u vrlo kratkom roku. Span Managed Security Service obuhvaća kompletnu brigu o svim dijelovima sustava:

  • Upravljanje SIEM sustavom – prikupljanje, povezivanje i analiziranje svih sigurnosnih događaja s mreže, poslužitelja i kritičnih aplikacija
  • Upravljanje ranjivostima – provjera i analiza svih sustava pod nadzorom za ranjivostima
  • Upravljanje sustavima za zaštitu od standardnih i naprednih napada – instalacija, konfiguracija, administracija i nadzor svih sustava vezanih za detekciju i sprječavanje malicioznog koda
  • Upravljanje sustavom za detekciju napada i prijetnji – upravljanje i nadzor na mrežnom i poslužiteljskom nivou te odgovaranje na detektirane napade i prijetnje
  • Upravljanje sustavom za detekciju anomalija u mrežnom prometu – postavljanje bazičnog stanja i analiziranje svih anomalija u mrežnom prometu

ŠTO DOBIVATE MANAGED SECURITY USLUGOM?

Ako se i dogodi neki sigurnosni proboj, naši cyber security stručnjaci pružat će vam podršku, pomoći vam da ga otklonite te analizirate njegov utjecaj i opseg koji je imao na vaš IT sustav. Značajan broj cyber napada u prvoj fazi namjerno se provodi u noćnim satima. Kako biste uvijek bili sigurni, Span Managed Security Service dostupna je i u obliku 24/7 nadzora i odaziva. Usluga upravljanja zaštite od napada i prijetnji ne zahtijeva kapitalne investicije. Osim toga, možete se posvetiti drugim projektima unutar IT odjela, jer Spanovi stručnjaci brinu o implementaciji i održavanju informatičke okoline.

webinar-ikona

KAKO STVORITI SIGURNO
IT OKRUŽENJE?