„S Azureom su podaci 100% sigurni, a korisnici naše aplikacije zadovoljniji“

• 2 min. čitanja

Uz Microsoft Azure, Inter Cars je pronašao softversko rješenje za sigurnu pohranu podataka i hardversko rješenje za server

O KORISNIKU

 
Inter Cars Hrvatska je podružnica jednog od najvećih europskih distributera rezervnih dijelova, guma, akumulatora i ostale opreme za osobna i teretna vozila te motocikle. U svojoj ponudi ima alate i opremu za servisne radionice i dijelove za motocikle. Trenutno Inter Cars posluje u 16 europskih zemalja te broji ukupno 13.800 zaposlenika.

POSLOVNI IZAZOVI

 
Inter Cars je glavni dobavljač Q-servisa, najvećeg lanca neovisnih servisnih centara. U zemljama Europe u kojima posluje Inter Cars postoji više od 870 Q-Servisa, od čega je 80 u Hrvatskoj.

Pomoću posebne ERP aplikacije, voditelji servisnih centara prate servisne naloge, vrstu popravka koja je potrebna na automobilima, dostupnost i cijene rezervnih dijelova, odnosno cijeli proces od ulaska do izlaska vozila iz radionice.

Podršku za funkcioniranje softvera pruža IT odjel Inter Carsa Hrvatska. S obzirom na povećanje broja servisa, odnosno korisnika ERP aplikacije, postojeće rješenje dugoročno nije bilo održivo.

Zbog pucanja veze, nestabilnost samog sustava iza našeg ERP-a na koji smo implementirali Q-servise morali smo pronaći novo rješenje. Tražili smo najbolju opciju koja će nam pružiti sigurnost za softverski, ali i hardverski dio. I naravno, da rješenje bude online“, ističe Marko Morović, IT menadžer Inter Carsa Hrvatska.

ZAŠTO MICROSOFT AZURE?

 
S obzirom da ERP aplikacija treba biti na raspolaganju voditeljima servisnih centara 24 sata dnevno, a baza podataka smještena na sigurno i dostupna s bilo kojeg mjesta – Microsoft Azure platforma i njezini PaaS i IaaS servisi nametnuli su se kao rješenje.

Mirko Rugle, CEO Inter Cars Hrvatska

Trebalo nam je softversko rješenje za sigurno skladištenje podataka i hardversko rješenje za server, koji smo do sada imali riješeno interno“, govori Mirko Rugle, CEO Inter Carsa Hrvatska.

Backend baza ERP sustava i Remote Desktop Services (RDS) okruženje smješteno je na Microsoft Azure. Na taj način voditelji Q-servisa mogu u bilo koje vrijeme pristupiti Inter Cars-ovom programu – sve što im je potrebno je internetska veza.

Ako i dođe do iznenadnog prekida veze, zahvaljujući RDS-u, korisnici aplikacije ponovno se spajaju na prekinutu sesiju. Na taj način sačuvane su sve radnje koje se obavljaju unutar programa.

U slučaju nesreće ili gubitka podatka, Azure SQL Elastic Database servis omogućuje point-in-time restore baze unutar posljednjih 30 dana, dok je Azure Recovery servis zadužen za backup virtualnih poslužitelja.

PREDNOSTI MICROSOFT AZUREA

 
Smještanje ERP aplikacije na Azure pozitivno je utjecalo i na svakodnevno poslovanja Inter Carsa. Najveća promjena dogodila se po pitanju sigurnosti podataka.

Sada mirno spavamo. Imamo podršku od 0 do 24. Znamo da će, što god se dogodi, netko iz Spana na vrijeme reagirati“, naglašava CEO Inter Carsa Hrvatska.

Dodaje kako se sada mogu usredotočiti na nove projekte i svoj core business. Osim toga, članovi IT odjela troše znatno manje vremena i resursa na upravljanje ERP aplikacijom.

Marko Morović, IT menadžer Inter Cars Hrvatska

S obzirom da smo jako puno vremena gubili zbog nestabilnosti sustava, nakon implementacije na Azure više vremena možemo posvetiti nekim drugim projektima u IT odjelu. Jednostavno više ne moramo brinuti o našim bazama za Q-servise, jer znamo da smo 100 % sigurni“, govori IT menadžer Inter Carsa Hrvatska.

Uz Azure, Inter Cars više ne mora brinuti o infrastrukturi, a podaci su spremljeni na sigurno.

Korisnici ERP aplikacije sada su puno zadovoljniji, jer ne dolazi više do prekida s ERP sustavom te mogu jednostavnije i brže pristupiti potrebnim podacima.

SURADNJA SA SPANOM

 
Inter Cars je tražio novo rješenje kreirano prema njihovim potrebama i koje je obavezno online. Nakon istraživanja tržišta, prikupljanja ponuda i preporuke poslovnih partnera, Span se pokazao kao tvrtka koja im može pružiti sigurnost podataka u cloudu.

Kao najveću prednost suradnje ističu podršku od 0 do 24, edukacije zaposlenika te profesionalnost i znanje Spanovih stručnjaka za Microsoft Azure.

ŽELITE ZNATI VIŠE?

Naša rješenja koristi više od milijun ljudi diljem svijeta. Unaprijedite svoje poslovanje uz tim od preko 300 stručnjaka.

JAVITE NAM SE

Newsletter
YouTube
LinkedIn