Kako je Sensilab povećao prodaju uz CRM

• 2 min. čitanja

Podaci o kupcima nalaze vam se u nekoliko programa te do njih imate limitiran pristup? Saznajte kako je Sensilab riješio ove izazove i unaprijedio svoje poslovanje

O KORISNIKU

Sensilab je međunarodna tvrtka koja se bavi proizvodnjom i prodajom dodataka prehrani, a čiji je cilj pomoći ljudima da vode zdraviji i aktivniji život.

Izvozi proizvode u više od 30 tržišta diljem svijeta, a trenutno zapošljava preko 300 djelatnika. U Sloveniji drži vodeću poziciju u području dodataka prehrani, dok važan položaj ima i na ostalim izravnim tržištima, kao što su – Hrvatska, Italija i Rumunjska.

POSLOVNI IZAZOVI

Sensilab djeluje putem nekoliko prodajnih kanala – internet, vlastite trgovine, telemarketing, veleprodaja.

Glavni izazovi s kojima se suočavao Sensilab su bili kako informacije o klijentima koji pristižu iz različitih kanala „okupiti“ na jedno mjesto te osigurati svim zaposlenicima jednostavan pristup podacima.

Podaci su bili dobro organizirani, ali pristup podacima bio je otežan. Zaposlenici u uredima koristili su 3 programa da bi došli do traženih informacija, a zaposlenicima u trgovinama bilo je gotovo nemoguće dobiti podatke o klijentima. To je bilo potpuno neprihvatljivo za normalan proces prodaje“, prisjeća se Iztok Hvala, Chief Operating Officer Sensilaba.

CILJEVI

Uvođenjem Customer Relationship Management (CRM) online sustava Sensilab je želio prikupiti što više kvalitetnijih informacija o kupcima te na taj način pružiti još bolju uslugu svojim korisnicima.

Iztok-Hvala-Chief-Operating-Officer-Sensilab
Iztok Hvala, Chief Operating Officer, Sensilab

Važno je prikupljati podatke o kupcima, ali ono što je još važnije – prikupljanje podatka o osobama koje nisu kupile nijedan proizvod, ali su pokazale interes za kupnju. Na temelju tih informacijama možemo planirati buduće aktivnosti i iz leadova stvoriti klijente“, govori Hvala.

ZAŠTO CRM ONLINE?

CRM online pokazao se kao najbolji izbor, jer omogućuje Sensilabu prikupljanje podataka o kupcima iz različitih kanala te prati kupca kroz sve njegove faze – od telefonskog poziva, email poruka do dolaska u trgovinu ili dostave proizvoda.

Svi prikupljeni podaci nalaze se na jednom mjestu, što ubrzava svakodnevne radne procese. Samo jednim klikom zaposlenici Sensilaba dolaze do svih najvažniji podataka o kupcu te na temelju toga planiraju buduće prodajne aktivnosti.

CRM sustav omogućuje i jednostavno pretraživanje, analiziranje i segmentiranje podataka prema željenim kriterijima. Svim zaposlenicima osiguran je pristup podacima, a sam proces unosa informacija je automatiziran.

PREDNOSTI CRM-a

CRM online sustav osigurao je Sensilabu:

  • potpunu i kvalitetnu informaciju o kupcima
  • jednostavan pristup podacima svim zaposlenicima
  • brzo pronalaženje informacija o kupcima
  • automatiziranje procesa unosa podataka
  • ubrzavanje poslovnih procesa
  • podizanje kvalitete pružene usluge

S obzirom da su zahvaljujući CRM-u podaci o kupcima dostupni svim zaposlenicima, poboljšala se i komunikacija između zaposlenika, jer manje ispituju jedni druge o tome gdje se nalaze neke informacije.

Poslovni procesi koje smo planirali za tvrtku, bez CRM-a nisu bili mogući. Tako da provedba CRM-a nije samo važna za učinkovitost, nego je zapravo preduvjet za razvoj poslovanja“, smatra Hvala.

SURADNJA SA SPANOM

Tim stručnjaka Spana iz Ljubljane i zaposlenici Sensilaba na nizu radionica definirali su poslovne procese i zahtjeve zaposlenika. Kreiran je CRM online sustav prema potrebama Sensilaba, a zaposlenici su educirani o upotrebi samog sustava.

Sensilab i Span unaprijed se dogovaraju o planiranim promjenama u poslovanju te zajedno traže rješenje.

Kao najveću prednost suradnje sa Spanom istaknuo bih fleksibilnost i spremnost na pomoć u bilo kojem trenutku“, naglašava Iztok Hvala, Chief Operating Officer Sensilaba.

DONESITE PAMETNE DIGITALNE ODLUKE

Isplanirajte i provedite digitalnu transformaciju tvrtke.