U slučaju katastrofe spasite podatke za 10 minuta

• 1 min. čitanja

Dogodio se požar, hakerski napad ili krađa računala i izgubili ste sve podatke. Kako će to utjecati na vaše poslovanje? Stavit ćete ključ u bravu ili nastaviti raditi normalno za svega nekoliko minuta?

Svi mislimo da se nesreća neće dogoditi baš nama. No, svako poduzeće, ustanova ili organizacija godišnje se susretne s nekoliko potencijalnih katastrofa koje ih mogu stajati gubitka podataka.

NAJSKUPLJE JE UČITI NA VLASTITIM GREŠKAMA

Uvjerila se u to i nizozemska banka – ING Bank, koja broji preko 35 milijuna klijenata u 40 država.

U rujnu ove godine centralna baza podataka rumunjske podružnice banke “srušena” je prilikom protupožarne vježbe i testiranja plinskog sustava za gašenje požara.

Naime, buka i vibracije koje su proizvele plinske mlaznice oštetile su podatke na hardveru.

Rezultat? Tijekom 10 sati, preko milijun klijenata ING banke Rumunjska nije moglo podizati novce s računa, koristiti internet bankarstvo, plaćati karticama niti posjetiti web stranicu banke.

Šteta? Prepuštamo vama da ju izračunate.

Rješenje? Naizgled bezazleno testiranje stvorilo je banci velike gubitke, koje je u samo nekoliko minuta mogao riješiti DRaaS (Disaster Recovery as a Service), odnosno mehanizam oporavka od katastrofe.

SPREMITE PODATKE NA SIGURNO

Poslovanje vaše tvrtke, organizacije, ustanove ovisi o određenoj aplikaciji ili bazi podataka, a za poslovanje koristite servere?
Ne želite ni razmišljati što bi se dogodilo kada bi vam svi podaci nestali na samo sat vremena, a kamoli na dan ili dva?

Ako ste na jedno od postavljenih pitanja odgovorili DA, vrijeme je da spremite svoje podatke na sigurno.

ŠTO KADA IZGUBITE PODATKE?

Microsoft Azure Site Recovery je usluga oporavka od katastrofe koja omogućuje da u cloudu replicirate najvažnije podatke ili aplikacije te tako izbjegnete njihov gubitak.

Kada se dogodi katastrofa na primarnoj IT lokaciji, Microsoft Azure Site Recovery automatski uspostavlja vezu sa sekundarnom IT lokacijom u samom Azure oblaku.

Za svega nekoliko minuta u sekundarnoj Azure bazi podataka pokreću se kritični poslovni sustavi i tvrtka nastavlja normalno funkcionirati.

Riskirati sve podatke ili ih spremiti na sigurno? Odlučite sami.

ŽELITE ZNATI VIŠE?

Iz prve ruke saznajte kako Azure Site Recovery zaista radi.

Newsletter
YouTube
LinkedIn